79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

неділю, 20 грудня 2015 р.

ІДІЛ критикує сирійську опозицію за участь у конференції в Ер-Ріяді

Бойовики "Ісламського держави" погрожують атакувати Саудівську Аравію. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на щотижневий звіт про військової активності, який опублікували бойовики.
Як наголошується, невдоволення ісламістів викликала створена Саудівською Аравією антитерористична коаліція, яка буде боротися з ІДІЛ. Бойовики заявляють, що вона стане причиною краху урядів увійшли в коаліцію країн.
Інша опублікована ІДІЛ стаття критикує сирійську опозицію за участь недавньої конференції, яка пройшла в Ер-Ріяді.
Нагадаємо, Саудівська Аравія оголосила про створення коаліції 34-ох ісламських країн для боротьби з тероризмом. Серед них - Катар, Йорданія, Туреччина і Єгипет. Штаб-квартира союзу буде розташовуватися в Ер-Ріяді. Міністр оборони Саудівської Аравії Сальман Аль Сауд заявив, що коаліція буде протистояти не тільки ІДІЛ, але і «будь терористичній групі», яка опиниться перед ній. Він додав, що вона буде координувати свої дії з головними світовими державами і міжнародними організаціями.
Саудівська Аравія виступає проти уряду Башара Асада і підтримує деякі опозиційні групування в Сирії. Вона вже входить у склад коаліції у чолі з США, яка також бореться з ІГ.

"ГФ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10

АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ