79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

четвер, 22 листопада 2018 р.

Заради інтересів забудовників Ольга Червакова готова «вирубувати людей»

На Київщині розгорівся великий територіальний скандал, який уже встигли порівняти з «анексією Криму», пише видання "Відкрита Україна". Київ вирішив розширити свої межі за рахунок селища Коцюбинське. Офіційне звернення щодо цього столичні депутати направили на розгляд до Верховної ради. При цьому не узгодивши свої наміри ні з Коцюбинською селищною радою, ані з Київською обласною радою. Усі головні лобісти у цій справі представники президентської партії БПП – екс-голова Коцюбинського Ольга Матюшина, секретар Київради Володимир Прокопів та народний депутат Ольга Червакова. 
Мешканці Коцюбинського протестують проти приєднання до Києва

Червакова – лобістка столичних забудовників

Саме Ольга Червакова вже три роки системно працює над тим, щоб київські забудовники, які вичерпали всі столичні земельні ресурси, отримали доступ до Біличанського лісу, що оточує селище Коцюбинське. При цьому робить це надзвичайно цинічно і хитро – прикриваючись палким захистом цього ж лісу. З 1 травня 2014 року Указом Президента Біличанський ліс носить статус «національного»… але лише на папері. Межі лісу досі не винесені в натуру, а це означає, що фактично ліс беззахисний. Мова йде про 4 тис. га - це близько 2 мільярдів доларів! А безперешкодно розпоряджатися цією землею столична влада зможе лише приєднавши Коцюбинське до Києва. «Закликаю народних депутатів прийняти рішення про вихід Коцюбинського із Київської області. Відповідна постанова буде зареєстрована найближчим часом», - пише Ольга Червакова на своїй сторінці у Фейсбук, не приховуючи свою лобістську позицію у цьому питанні.
Для народного депутата Червакової люди і людська гідність – ніщо
А почалося все восени 2015-го під час місцевих виборів. «Просту дівчину-активістку» (насправді ж висуванку від провладної партії), кандидата в селищні голови Коцюбинського Ольгу Матюшину починає активно просувати саме Червакова. Раніше доля селища та його громади її абсолютно не цікавила і там її ніколи не бачили.
Зневага до людей звична справа для Червакової та її маріонеток
Після того, як Матюшина стала селищним головою, Червакова відвідує Коцюбинське частіше, ніж сесії Верховної Ради. Користуючись своїми напрацьованими за час роботи парламентським кореспондентом зв’язками з представниками центральних ЗМІ та чиновниками, Червакова розв’язує грандіозну інформаційну війну проти опонентів Ольги Матюшиної у Коцюбинському – депутатської більшості в раді, яка виступає проти поглинання Києвом селища. Червакова не лише диктує Матюшиній, що і коли говорити та роботи, а й вказує журналістам загальнонаціональних ЗМІ, що і як писати на тему Коцюбиського. 
Червакова на сесії Коцюбинської селищної ради вказує депутатам як і за що голосувати
І уже незабаром всім відкривається справжня причина такої дивної зацікавленості  нардепа маленьким селищем та агресії до його депутатів. З’являється інформація, що за свої послуги Червакова нібито отримає10 га землі заповідного лісу, їй лише потрібно пролобіювати приєднання Коцюбинського до Києва. 
Ольга Червакова обговорює столичні питання з Віталієм Кличком
Те, що ця інформація не фейк дає підстави говорити і вся подальна Червакової, спрямована на знищення місцевого самоврядування в Коцюбинському. Приїжджаючи у селище, жінка поводиться зухвало і безпринципно. Вона не соромиться називати громаду образливими словами «отара», «чмо», «орки», «шабаш біснуватих», «пнх» тощо.
Народний депутат Червакова про мешканців Коцюбинського
Очевидно, столичні забудовники не дарма обрали саме цю персону для реалізації свого задуму, адже тільки така людина без честі, гідності та з характером і поведінкою «жовтого» журналіста, може безцеремонно втручатися не у свої справи, безпідставно обливати брудом людей і підставляти колег по парламенту, не кліпнувши оком.
Червакова відпрацьовує на мітингах у Коцюбинському

Обман з трибуни ВРУ

Зрозумівши, що депутатська більшість Коцюбинського не дозволить їй виконати поставлене завдання, 14 квітня 2016 року Ольга Червакова  просуває до Ради проект постанови «Про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради». Перед цим за два дні було отримано погодження 5 профільних комітетів, без жодної підстави, які вимагаються ст.78 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та зібрано 260 голосів на підтримку постанови. Через додаткове включення до порядку денного сесії більшістю голосів народних депутатів було припинено повноваження селищної ради всупереч вимогам ст. 85 Конституції України. 
Оля знає як переконувати
Згодом Вищий адміністративний суд України та Верховний суд України визнали цю постанову незаконно прийнятою і відкрили очі нардепам на колегу, яка діючи у своїх інтересах та професійно маніпулюючи інформацією, обманула їх і осоромила на всю державу.
Через деякий час стає відомо, що для  Червакової маніпуляції і обман – звична справа. Це підтвердив журналіст та громадський діяч ОлександрВеремко-Бережний. Він зловив Червакову на брехні щодо законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)». Як відомо, громадськість подала проект про мовні квоти, проте група депутатів, в тому числі і Ольга Червакова, «протягнули» на голосування альтернативний документ, який дозволяє деяким радіостанціям взагалі не випускати в ефір україномовний контент. Журналіст залишив під повідомленням Червакової у Facebook коментар, що викриває справжню суть альтернативного закону, але Ольга Червакова видалила його! І це при тому, що вона - перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Верховній Раді.
Ольга Червакова «обробляє» нардепів з потрібних питань
У подальшому Ольгу Червакову публічно ловлять на брехні часто. Це робив і Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, звинувачуючи їїу брехні стосовно призначення заступника міністра, і, навіть, НАБУ, підловивши її на обмані щодо вилучення всіх серверів компанії «Київстар». 
Парламентські кореспонденти регулярно отримують вказівки від Червакової

Червакова – ляльковод Матюшиної

Те, що на Коцюбинське у Ольги Червакової є конкретні плани і реалізовує вона їх руками маріонетки-Матюшиної, підтвердило скандальне фото записника Червакової. Під час виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції у Коцюбинському нардепка склала детальний план подальших дій для тоді ще селищного голови Ольги Матюшиної та її партнерки скандальновідомого піар-технолога Ірини Федорів: «Спланировать удар на последние 7-м дней. Коллективный образ – не учить людей жить, а улыбаться. Провести день Купала. Сюжет на ТБ – сигнал от ГПУ, что началось серйоз. рассл. коррупции. …… !Заставить их испугаться, что от Карплюка доберуться и до них».
Рукописи не горять
Ці сплановані дії схоже були частиною окремого великого сценарію, за яким підопічна Червакової Ольга Матюшина мала довести селище до такого стану, коли життя його мешканців стало б нестерпним. Тоді людей можна було б легко переконати, що порятунок  поруч – у Києві. Матюшина спричинила заблокування рахунків селища, банкрутство єдиного у Коцюбинському комунального підприємства УЖКГ «Біличі», серйозні проблеми з теплопостачанням. У селищі створили справжній господарський колапс – розбиті дороги, гори сміття, занедбані вулиці і двори. За словами мешканців, таким брудним і недоглянутим Коцюбинське не було ще ніколи. Сьогодні населений пункт порівнюють із зоноювідчуження.


Результати керівництва Матюшиної в Коцюбинському

Оля, де держсубвенція?

Імітуючи корисну для Коцюбинського діяльність, Ольга Червакова береться «вибивати» для селища держсубвенції. І, звичайно, активно на цьому піариться.
Піар Червакової на сайті Ірини Федорів «Громада Приірпіння»
Все б нічого, та під керівництвом Червакової-Матюшиної частина цих субвенційних коштів просто зникла, а решта була освоєна із значними порушеннями. У серпні 2018-го Рахункова палата України підтвердила розкрадання субвенції у Коцюбинському на фіктивному ремонті даху Будинку культури у розмірі 683 тис. грн! Що ж до реконструкції водонасосних станцій, то роботи й досі не завершені, а аудити виявили факт уникнення процедури тендерних торгів через поділ суми на чотири частини та укладання чотирьох договорів з одним підрядником.
Звіт Рахункової палати України від 29 серпня 2018 року
Таким чином маріонетка Червакової Ольга Матюшина стала фігурантом чергової кримінальної справи. Загалом за три роки свого правління у Коцюбинському проти неї було відкрито 16 кримінальних проваджень – від підробки офіційних рішень селищної ради і викрадання особистих речей працівників апарату ради до несанкціонованого відбору газу на суму понад 20 млн грн! Проте жодна з цих справ проти представниці БПП та лобіста приєднання Коцюбинського до Києва не розслідується.
До речі, у справі несанкціонованого відбору природного газу у Коцюбинському теж фігурує Ольга Червакова. Коли її підопічна восени 2017-го, не підготувавши селище належним чином до опалювального сезону, мало не заморозила людей, та пробувала пролобіювати вирішення цього питання на найвищому рівні. Журналісти каналу «1+1» з’ясували, що без вказівок Червакової Матюшина не приймала жодного рішення у цьому питанні.
Під час сесій у ВРУ Червакова вирішує зовсім не державні питання
А коли вийти із ситуації в законний  спосіб не вдалося, дівчата вирішили самовільно зривати вентилі в котельнях. У ЗМІ та соцмережах Ольга Червакова представила все це як вияв героїзму, а не звичайний кримінал і наражання тисяч сімей на серйозну небезпеку.
Протягом всього опалювального сезону 2017-2018 газ у Коцюбинському просто крали. І весь цей час він рахувався за подвійним тарифом. На сьогодні Київоблгаз виставляє селищу рахунки боргу в понад 27 млн грн! А Ольга Матюшина, що тоді офіційно взяла всю відповідальність на себе, тепер її уникає. Мовчить і Ольга Червакова.
У березні 2018-го 2/3 депутатів Коцюбинської селищної ради в законний спосіб висловили недовіру Ользі Матюшиній і відсторонили її з посади селищного голови. Проте саме завдяки зв’язкам Червакової її знову внесли в реєстр. Перед цим нардепка публічно шантажувала та залякувала представників Мін’юсту, вимагаючи вчинити незаконні дії: «Вважаю за потрібне реалізувати історію з наметами коцюбинців біля Мін’юсту. Ідіть… бо мене не чують. Можливо, почують вас. Не знесуть… з реєстра – ви знесете їх відвлади».

В останній вагон…

Зрозумівши, що реалізувати грандіозний план приєднання Коцюбинського до Києва до президентських виборів в законний спосіб не вдається, лобісти цього питання починають діяти нахрапом та без зайвих церемоній. Наприкінці вересня громада селища дізнається, що секретар Київради, представник партії БПП, колишній помічник Петра Порошенка та близький товариш Ольги Червакової Володимир Прокопів подав на розгляд столичних депутатів проект рішення про звернення до Верховної Ради щодо розширення меж столиці, а ті в свою чергу його радо підтримали.
Червакова з депутатом Київради Ярославом Діденком, який приїжджав у Коцюбинське агітувати за приєднання до Києва
Перед голосуванням з трибуни їх слізно просила «прийняти Коцюбинське до себе» відкликана з посади селищного голови Ольга Матюшина. При цьому було повністю порушено ЗУ «Про місцеве самоврядування» та ЗУ «Про землеустрій», адже свого погодження щодо приєднання селища до Києва не надавали ані Коцюбинська селищна рада, ані Київоблрада. На цьому під час сесії Київської міськради наголосив народний депутат Геннадій Кривошея. Однак для Ольги Червакової закони України зовсім не вказівка.
Червакова, Прокопів та піарниця Федорів мають спільну справу
У зв’язку з порушенням Конституції України, Законів України та втручанням у місцеве самоврядування депутати Коцюбинського вже звернулися у всі правоохоронні органи, ГПУ, Київраду та Верховну Раду України. Крім того, громада попросила підтримку у Надзвичайного і Повноважного Посла Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович. Адже саме США сьогодні є один з найголовніших фінансових донорів розвитку місцевого самоврядування та децентралізації в Україні. Коцюбинці сподіваються, що цього разу Верховна Рада України діятиме лише у рамках закону і їм не доведеться знову звертатися за відстоюванням своїх прав до Верховного суду України.
І наостанок…
Мешканці Коцюбинського переконані, якби Ольга Червакова хотіла справді зберегти Біличанський ліс, то давно би вже це зробила, а не тягнула б його в руки столичним забудовникам. На початку 2016-го вона публічно обіцяла, що до кінця року межі лісу будуть винесені в натурі. Але цього так і не сталося – ні в 2017-му, ані в 2018-му. За весь цей час Червакова не подала на розгляд ВРУ жодного законопроекту, який би раз і на завжди поставив край будь-яким зазіханням на ліс. Хоча змогла оперативно організувати незаконний розпуск Коцюбинської селищної ради, зупинити розгляд 16-ти кримінальних справ Ольги Матюшиної, роздавати вказівки Міністерству юстицій тощо. То про що ж насправді турбується нардеп Червакова? Питання риторичне.

"Галицький ФОРУМ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10