79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

суботу, 5 серпня 2017 р.

В Україні затримали злочинця-поліцейського з «екс-команди» Саакашвілі

Як повідомляють наші джерела в правоохоронних органах, 4 серпня 2017 року, в ході здійснення спецоперації, співробітниками СБУ було затримано громадянина Грузії Кодуа Кохта, який перебуває в міжнародному розшуку.
Саме Кодуа Кохта, за часів президентства в Грузії Міхеїла Саакашвілі,  був заступником керівника Головного управління МВС Грузії в західному регіоні Самеґрело-Земо Сванеті, де у 2011 році в складі організованої злочинної групи вчинив ряд злочинів з ознаками зловживання службовим становищем, незаконного позбавлення волі, катування та сексуального насильства. Більш детально про "подвиги гвардії Саакашвілі" в Грузії можна ознайомитись за наступним посиланням
Одразу ж після втечі самого Саакашвілі і його оточення з Грузії після відкриття ряду резонансних справ, Кодуа Кохта виїхав за межі країни і переховувався від слідства в Туреччині. Уже 15 червня 2013 року судом району Сенакі у Грузії стосовно Кодуа було винесено ухвалу про його арешт, а 30 серпня того ж року оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу за т.зв. "червоною карткою". Наприкінці 2014 року, за обвинуваченнями у вчиненні ряду тяжких злочинів, Кодуа був заочно засуджений Тбіліським судом до 9 років позбавлення волі.
Продовжуючи переховуватись від покарання, з липня 2013 року Кодуа Кохта переховувався в Україні під вигаданим прізвищем Квачахія Гвніді Нодарійович, нібито уродженця Азербайджану. Легалізувавшись в Україні, Кодуа продовжив займатись криміналом, однак уже під виглядом підприємницької діяльності на українській території.
Очевидно, що ситуація довкола оточення екс-президента Саакашвілі та їх злочини у себе на батьківщині є аналогічними із злочинами т.зв. "сім’ї Януковича" в Україні, стосовно яких також порушено численні кримінальні провадження. І якщо Янукович і наближені до нього злочинці переховуються в Росії, де, дефакто, убезпечені від українського правосуддя, то Кодуа Кохта, ймовірніше за все, буде екстрадовано до Грузії, де він буде притягнутий до кримінальної відповідальності.
Відкритим залишається питання, чи хоча б чимось зможе допомогти Кодуа його колишній «босс» Саакашвілі, чи так само нервово жуватиме галстук, тепер уже за межами України?

"Галицький ФОРУМ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10