79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Офшорне оточення солодкого благочинника Донбасу

Як вже повідомлялося в ЗМІ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів оприлюднив базу даних з понад 200 тисяч офшорних компаній, зареєстрованих через панамську контору "Mossack Fonseca". Це дані з сайту "Offshore Leaks", які були отримані з витоку так званих Panama Papers.
З'ясувалося, що в офшор була виведена кондитерська компанія "Конті", бенефіціарами якої є брат Рината Ахметова - Ігор та екс- депутат, член Опозиційного блоку, яку там називають "опозиційним прем'єром" - Борис Колесніков. Вона була зареєстрована у грудні 2014 року на Британських Віргінських островах.
Крім Ахметова та Колеснікова, бенефіціарами цієї компанії вказані дружина Колеснікова – Світлана, екс-регіонали Сергій Кий та Юрій Чертков, син донецького бізнесмена Михайла Ляшка – Вячеслав, а також дружина покійного генерального директора ФК "Шахтар" Жигана Такташева – Раїса із дітьми Ельмірою та Ренатом.
Такий ось "сімейний" офшор виходить, який не перераховує жодної копійки до бюджету країни, де розташовані виробничі потужності й власне найбільша частина прибутків, пов'язана з реалізацією кондитерських виробів. Більш того, невідомо наразі, яким чином вищевказані особи користуються так званими дивідендами? Де гарантія того, що частка прибутку від діяльності "Конті" не йде на фінансування самопроголошених народно-терористичних республік ДНР/ЛНР?

"ГФ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10