79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

неділю, 12 лютого 2017 р.

СКАНДАЛ! Суд заарештував засновників панамської компанії Mossack Fonseca

Суд Панами заарештував двох засновників компанії Mossack Fonseca, ославленої після скандалу з офшорами два роки тому. Як повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на агентство "Reuters", Рамона Фонсека і Юргена Моссака звинувачують у відмиванні грошей.
У прокуратурі Панами повідомили, що за зібраними даними, Mossack Fonseca «може бути визнана кримінальною організацією, створеною для приховування тіньових капіталів і коштів». Розслідуванням її діяльності протягом року займалися прокурори Бразилії, Перу, Еквадору, Колумбії, Швейцарії та США.
Mossack Fonseca опинилася в центрі скандалу після того, як Міжнародний консорціум журналістських розслідувань 3 квітня 2016 року оприлюднив так звані «панамські папери» – витяги з більш ніж 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній, зареєстрованих цією юридичною фірмою, і їхніх власників.
У розслідуванні фігурують 12 нинішніх і колишніх голів держав, і щонайменше 60 осіб, пов'язаних зі світовими лідерами. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко.
Журналісти-розслідувачі заявляли, що президент України Петро Порошенко, всупереч заявам, не передав свої активи в траст, проте почав реструктуризацію належних йому активів компанії Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Порошенко запевняв, що він відійшов від управління активами компанії Roshen, доручивши це відповідним консалтинговим і юридичним компаніям.

"Галицький Форум"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10