79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

суботу, 11 березня 2017 р.

Санкції щодо російських банків визначає Рада нацбезпеки

Необхідність санкцій щодо банків з російським капіталом, а також тип санкцій визначає Рада національної безпеки і оборони (РНБО), повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк в кулуарах форуму "Економічні реформи – порядок денний 2017" в Києві в п’ятницю.
"Якщо має місце порушення законодавства (з боку банків – ред.), то може бути використаний інструмент санкцій, які визначає РНБО. Тому, як тільки питання буде представлене РНБО, вона прийме необхідне рішення", – сказав він.
У свою чергу Мінфін зараз активно працює над створенням в Україні Служби фінансових розслідувань, одним із основних завдань якої буде ефективне розслідування фінансових злочинів, в тому числі в банківському секторі, додав О.Данилюк.
Нагадаємо, не чекаючи рішення РНБО України, т.зв. "Штаб блокади" має намір самостійно закривати відділення Сбербанку і закликає вкладників забрати свої вклади до 24 березня.
Про це повідомив представник штабу Анатолій Виногородський.
"Даємо термін два тижні вкладникам Сбербанку, щоб вони забрали звідти кошти", – сказав він.
Штаб блокади також вимагає від уряду припинити діяльність Сбербанку в Україні.
"Якщо цього не буде, ми самі закриємо відділення Сбербанку", – підкреслив він.
Виногородський закликає правоохоронців проконтролювати, щоб кошти зі "Сбербанку" не були виведені в Росію. При цьому він не уточнив, як саме штаб блокади блокуватиме роботу відділень "Сбербанку".
Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинувачує АКБ "Сбербанк" (Київ) у фінансуванні бойовиків на Донбасі.
Водночас, відомо, що де-факто "Сбербанк Росії" в Україні діє як українське підприємство, що тільки використовує популярний на пострадянському просторі бренд і дотримується умов використання торгівельної марки зазначеної російської фінустанови, при цьому, подейкують, що це підприємство зареєстроване саме у Львові. Тож, виникає маса запитань, чому саме зараз, через три роки загострення відносин із Росією, виникло питання щодо зачинення "дружніх" до неї банківських установ, що відзначилися, насамперед, придбанням боргів українських підприємств, а також порівняно незначним забезпеченням грошових перекладів від чисельних українських "гастарбайтерів" з Росії.
І це все відбувається зовсім не зважаючи на те, що саме російському "Сбербанку" належить істотна доля акцій вітчизняного "Ощадбанку". От і постає питання: що це таке - профанація, чи неприхована допомога російській стороні, що почне цькувати Україну зустрічними позовами про порушення міжнародних угод, при тому, що між Україною і Росією продовжує діяти рівень найвищих та найтісніших дипломатичних відносин, а також сумнозвісний "Великий договор про дружбу та співробітництво", денонсація якого чомусь якось дивно не була включена у вимоги "блокувальників", що вважають себе патріотами України.

"Галицький Форум"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10