79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Манафорту офіційно висунули обвинувачення за 12 пунктами

Екс-голові передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його давньому діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули обвинувачення за 12 пунктами. Про це йдеться в поширеній у понеділок заяві міністерства юстиції США.
Документ опублікований американським Міністерством юстиції. У документі вказується звинувачення за 12 пунктами, серед яких змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації та неподання звітів про рахунки в зарубіжних банках.
Значна частина звинувачення пов'язана з діяльністю Манафорта в Україні. У тексті вказується, що він приховав від американських властей свою роботу на українську політичну партію "Партія регіонів" та отриману за неї оплату.
У тексті говориться, що Манафорт і його бізнес-партнер Рік Гейтс отримали "десятки мільйонів доларів" від роботи в Україні. Податки із зазначених сум не були сплачені. Також зазначається, що вони з 2006 по принаймні 2016 рік відмивали гроші через "десятки американських та іноземних юридичних осіб".
Як зазначає "ТАСС", в обвинувальному висновку говориться, що Манафорт брав участь у лобістській діяльності в США в інтересах влади України при Януковичі. Як повідомляв УНІАН, Манафорт у понеділок, 30 жовтня, близько 8:15 ранку за місцевим часом разом зі своїм адвокатом сам прийшов до представників міністерства юстиції.
Згідно з розслідуванням журналістів The New York Times, керівник виборчого штабу кандидата в президента США Трампа Пол Манафорт міг отримати 12,7 млн доларів з «чорної каси» Партії регіонів, коли співпрацював з Януковичем. Перед тим, як приєднатися до виборчої кампанії Трампа, найвідомішим клієнтом Манафорта був екс-президент України Янукович.
Манафорт грав роль політичного консультанта-радника і допомагав Партії регіонів і Януковичу перемагати під час декількох виборчих кампаній в Україні.

"Галицький форум"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10