79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

вівторок, 7 червня 2016 р.

Слідство щодо загибелі "Боїнга" MH-17 істотно просунулося в проблемі ідентифікації російських військових

Про це в своєму блозі пише головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, наголошуючи, що в Європі орилюднили офіційний звіт щодо розслідування загибелі малазійського "Боїнга" в небі Донбасу.
"Нідерланди опублікували звіт щодо розслідування загибелі "Боїнга" MH-17. Звіт знову виставляє на посміховисько путінську пропаганду, яка годує своє населення байками про "український штурмовик". Прокуратура Нідерландів оприлюднила найважливіші дані - виявлені фрагменти корпусу зенітної ракети "Бук" російського виробництва, яка знищила пасажирський лайнер 17 липня 2014 року. Хочу додати лише одне - це не остання важлива знахідка слідства й не останнє відкриття. Голландці холоднокровно дозволяють російській пропаганді вивергати потоки брехні, а потім роблять чергові заяви, які розмазують усе, що склав росагітпроп", - розповів він.
За даними джерел "Цензор.НЕТ", слідство істотно просунулося в проблемі точної ідентифікації російських військових і їхньої бойової техніки. Сучасна експертиза й дослідницька робота дозволили виявити дуже важливі деталі для слідства, які дозволять довести російський слід і непричетність України - абсолютно однозначно. Ось пряме посилання на сайт із розслідування трагедії.
"Чим більше я стежу за розслідуванням і за реакцією РФ, тим більше в мене з'являється враження, що основна версія трагедії - це не помилка розрахунку. Це навмисне знищення пасажирського літака, навмисний терористичний акт, щоб показати всьому світу, що Україна не контролює свого повітряного простору. Щоб перервати транзитні перельоти над Україною. Російське командування було впевнене, що довести, хто саме збив літак не вдасться - мало який металобрухт є в зоні військових дій. Війна все спише. Не вдалося. Спочатку в мережу потрапили фотографії, справжність яких доведено, і вони долучені як докази до справи, тепер матеріали численних експертиз, і нарешті вже точні ідентифікуючі ознаки - не всі з яких ще опубліковані", - зазначив журналіст.
"У всіх біографіях Путіна й у всіх підручниках із сучасної історії буде вказано, що 298 людей на борту "Боїнга" знищила армія РФ у ході неоголошеної війни, розв'язаної кремлівським диктатором. Відмазати не вдасться. Сьогодні РФ ще на один крок ближче до гаазького трибуналу. Родичі австралійських пасажирів уже подали позови проти РФ - 10 мільйонів доларів за кожного загиблого плюс компенсація судових витрат. 10 мільйонів доларів - це саме та сума, яку в 1999 році виплатив лівійський диктатор Каддафі за кожного загиблого пасажира "Боїнга", підірваного над шотландським Локербі. Прецедент є, тому Володимир Володимирович успішно продовжує робити кар'єру по стопах свого друга Муамара", - резюмував Бутусов.
"Цензор.НЕТ" неодноразово повідомляв про хід розслідування причин катастрофи "Боїнга" рейсу МН17, а також оприлюднив ексклюзивні фотографії ангара й фотографії елементів ураження "Бук-М1-2", які фігурують у матеріалах кримінальної справи. Прокуратури Нідерландів та Австралії підготували вельми переконливу доказову базу. Зокрема, було з'яосвано, що елементи ураження, які поцілили "Боїнг", точно збігаються з начинкою бойової частини саме новітньої російської зенітної ракети "Бук-М1-2". Комплекс "Бук-М-1-2" був розроблений у 1997 році, поставлений на озброєння ЗС РФ у 1998-му й ніколи не поставлявся в Україну. Також незалежні експерти з Німеччини, Англії та Польщі вивчили фрагменти уламків і склали свою думку: це частини російської ракети Бук. Сучасна хімічна експертиза абсолютно точно з'ясувала склад металу, виявила частки матеріалу обшивки і скла саме загиблого лайнера, які пробивали ці елементи перш ніж вразити людей.
У листопаді 2015 року Президент Петро Порошенко під час візиту до Нідерландів заявив, що Україна використовує членство в Радбезі ООН у розслідуванні трагедії "Боїнга" рейсу МН17.
У травні 2016 року австралійська юридична фірма LHD подала позов проти Росії і російського президента Володимира Путіна в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) від імені родичів жертв "Боїнга" "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17, збитого 17 липня 2014 року над непідконтрольних Україні територіях східної частини країни. Позов, в якому РФ і В. Путін вказуються як відповідач і який вимагає компенсацію в розмірі $10 млн за кожного пасажира, було подано 9 травня. 
"ГФ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10