79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

вівторок, 7 червня 2016 р.

Як "охранка" ЛНР знайшла схрон зі зброєю "українських диверсантів"

Примітно, що на сьогоднішній день всі контрдиверсійні акції "МГБ "ЛНР зводяться до так званих знахідок зброї – "схронів українського підпілля". До речі, більшість знайдених схронів зі зброєю, які за версією "МГБ ЛНР" належать підпільникам – справа рук самих "силовиків ЛНР".
Так, 2 червня аналітичний відділ ГІ "Права Справа" оприлюднив інформацію про те, що на території тимчасово окупованого Перевальського району і підконтрольного так званій "ЛНР" Алчевську проходять батальйонно-тактичні навчання бойовиків. Крім цього, в інформаційному повідомленні аналітичного відділу ГІ "Права Справа" повідомлялося про місця постійної дислокації важкої техніки бойовиків в м.Перевальськ і с.Польове Перевальського району Луганської області.
Реакція спеціальних служб самопроголошеної "ЛНР" на повідомлення аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про місця дислокації важкої техніки бойовиків була миттєвою і передбачуваною.
2 червня, о 19.45, на інформаційних сайтах самопроголошеної республіки з'являється повідомлення про "успішну" операцію "МВС ЛНР", в ході якої в м.Перевевальськ,в літній кухні нежитлового приватного будинку було знайдено черговий схрон зі зброєю, який,за задумом спецслужб ЛНР, належав українській диверсійній групі.
"У "схроні" виявили неабиякий арсенал. Так, поліцейські вилучили 8 автоматів АК-74, кулемет ПКМ з запасним стволом і 3365 патронів калібру 7,62 мм до нього.Також вилучено пістолет Макарова з магазином і 73 патрони до нього, 420 патронів калібру 5,45 мм, 584 патрони калібру 7,62 мм і 118 патронів калібру 7,62 мм до пістолета ТТ.
Крім того, зберігалося в схованці і більш важке озброєння – гранатомет АГС-17 і 87 пострілів до нього. Також знайдені 2 гранатомета РПГ-7В. У комплекті до гранатометів йшли 12 пострілів і оптичний приціл ПГО", -йдеться у повідомленні прес-служби "МВС ЛНР".
Примітно, що "операцією" по по ліквідації схрону зі зброєю особисто керував самопроголошений міністр внутрішніх справ "ЛНР" І. Корнет.
Те, що приватний будинок, в якому знайшли "схрон" української ДРГ, нежитловий, свідчить хоча би присутність прив'язаної на ланцюгу собаки. Напевно, на думку "правоохоронців" самопроголошеної ресубліки, підступні "українські диверсанти" залишили її охороняти свою схованку зі зброєю. Але, судячи з поведінки тварини, собака здивована знахідкою спецслужб "ЛНР" не менш ніж співробітники аналітичного відділу ГІ "Права Справа".
Втім, це не перший подібний випадок, коли спеціальні і правоохоронні служби "ЛНР" звітують про "успішну" боротьбу з проукраїнським підпіллям на окупованих теренах Луганщини саме виявленими "схронами" зі зброєю і боєприпасами.
Так, наприкінці лютого 2016 року,на території тимчасово окупованого Перевальського району і м. Алчевськ силами МГБ ЛНР проводилася так звана контрдиверсійна операція, яка мала на меті знизити рівень активності диверсійних груп проукраїнського підпілля. Район проведення контрдиверсійної операції силами МГБ ЛНР вибрано не випадково. Протягом січня-лютого 2016 року в районі проведення батальйонно-тактичних навчань бойовиків диверсійними групами проукраїнського підпілля було проведено цілий ряд успішних диверсійних операцій. Аналітичний відділ ГІ "Права Справа" інформує силові міністерства України про місця дислокації важкої бронетехники бойовиків і про ліквідацію російського куратора в районі проведення навчань бойовиків.
Прес-служба МГБ ЛНР звітуючи про результати проведеної силами "міністерства" контр диверсійної операції повідомляє про те,що в ході її проведення співробітниками "міністерства" в місті Перевальську, в напівзруйнованому приватному житловому будинку,був виявлений схрон зброї і боєприпасів.
20 лютого 2015 року лідер самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький оголошує місячник антипартизанської боротьби в ЛНР. Тоді результати перших вражаючих "успіхів" контррозвідки самопроголошеної республіки у боротьбі з українським підпіллям відчули на собі луганські таксисти.
За розпорядженням російського куратора місцеві чекісти почали масово вилучати у таксистів рації. За задумом росіян водії таксі, які у більшості своїй є шанувальниками російського шансону, були корегувальниками вогню та зв'язковими підпілля. Думка була цікава своєю неординарністю у вирішенні питання і жорстким розривом шаблонів. МГБ тоді святкувала перемогу, а таксисти рахували збитки.
До речі, це далеко не перше ноу-хау, як вітчизняних нащадків залізного Фелікса з тих, що перейшли на бік ворога, так і їх російських кураторів.
Достатньо пригадати, як влітку 2014 року Валерій Болотов, тоді ще очільник самопроголошеної республіки, видав наказ про заборону руху громадського та приватного транспорту, пояснюючи це активізацією та проведенням в Луганську низки успішних операцій учасниками проукраїнського руху спротиву.
Тоді ця ініціатива ЛНРівців викликала жваву реакцію підпілля. Я звернувся до Валерія Болотова з відкритим листом, в якому вказав марку легкового автомобіля, на якому за інформацією "Смерш" ЛНР пересувалися Луганськом українські диверсанти, та його держномери.
Болотов, розуміючи,що сів у калюжу, скасовує свій наказ про заборону руху транспорту, але видає інший, в якому за голови підпільників встановлювалася винагорода у розмірі 15 тис у.о.
Влітку 2014 року, взаємодія проукраїнського рух спротиву з бійцями 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ у значній мірі забезпечила успішну і довготривалу оборону Луганського летовища
Втім,верхом відвертого ідіотизму спеціальних служб "ЛНР" у боротьбі з проукраїнським підпіллям на Луганщині стали події грудня 2014 року.
Після вдалих акцій розвідувальних груп "Правої Справи" щодо створення штучного протистояння між "офіційною владою" і силовим блоком самопроголошеної республіки,яке завершилося ліквідацією цілої низки лідерів банд формувань, "МГБ ЛНР" починає шукати диверсантів де тільки може, тотально прослуховуючи всіх урядовців "ЛНР", з метою виявлення каналу витоку інформації.
На запит спецслужб "ЛНР" з Росії прибувають фахівці зі спеціальним обладнанням і проводять перевірку службових приміщень на предмет встановлення прослуховуючих пристроїв. Проводяться заходи щодо виявлення "спільників хунти" в рядах вищого керівництва терористів.
В грудні 2014 р "Мінстерство Державної безпеки ЛНР" відзвітувало, що в ході реалізації багатомісячної операції "викрило "штаб-квартиру "Правого Сектору" в Луганську. Про "успішну" операцію спецслужб "ЛНР" повідомив не тільки місцевий телеканал "Луганськ 24", але й ТРК "Росія".
"Луганським штабом "Правого сектора" виявилося офісне приміщення "Правої Справи" на першому поверсі будинку, шо на кварталі Єременка обласного центру. З січня 2014 року в цьому приміщенні розмістилася єдина на Луганщині українська книгарня "Східна Брама" власником якої я власне і був.
Щодо прапорів, які на думку співробітників "МГБ" повинні були свідчити про належність приміщення до "Правого Сектору", так це прапори організації "Права Справа" і повстанського загону, який діяв на теренах Луганщини в період Перших визвольних змагань.
Примітно, що на сьогоднішній день всі контрдиверсійні акції "МГБ "ЛНР зводяться до так званих знахідок зброї – "схронів українського підпілля". До речі, більшість знайдених схронів зі зброєю, які за версією "МГБ ЛНР" належать підпільникам – справа рук самих "силовиків ЛНР".

Дмитро Снєгирьов, "ГФ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10