79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

суботу, 8 квітня 2017 р.

Націоналісти заблокували будівлю Росспівробітництва в Києві

Виявилося, у сумнозвісному Російському центрі науки і культури в Києві на Подолі повинна була пройти акція "Тотальний диктант" з російської мови.
Зокрема, у суботу, 8 квітня, учасники партії Національний корпус заблокували вхід до Російського центру науки і культури в Києві на Подолі, в якому повинна була пройти акція "Тотальний диктант" з російської мови.
Про це повідомила керівник прес-служби представництва Світлана Волиненко, передає Інтерфакс-Україна.
"Будівлю заблоковано активістами праворадикальної угруповання "Національний корпус", припинено доступ, звучали погрози фізичної розправи", - повідомила керівник прес-служби представництва Світлана Волиненко.
За її словами, біля будівлі розташувалося 40-50 осіб - на територію центру їх не пустила охорона. Учасники акції накинули ланцюг на ворота і заблокували прохід сміттєвими баками.
Волиненко зазначила, що в будівлі Росспівробітництва повинна була відбутися міжнародна акція "Тотальний диктант" - традиційний щорічний диктант з російської мови, який в 2017 році проходить в 72 країнах світу. 
На сайті прес-служби Росспівробітництва з'явилося відповідне оголошення: "Тотального диктанту в Києві не буде!".
"Поліція приїхала за викликом досить оперативно, спостерігала, а потім вступила в переговори. Зараз вони тимчасово зняли блокаду до 13:00. Оскільки у нас диктант на 14:00 призначено, вони в 13:00 повернуться проконтролювати, чи будемо ми проводити диктант, - ред). Але не зрозуміло, чому вони повинні контролювати? Чому вони блокують доступ, це ж порушення Конституції, є свобода придвижения", - зазначила Волыненко.
У свою чергу в прес-службі Національного корпусу також підтвердили, що представники партії зараз перебувають в Російському центрі науки і культури в Києві за адресою Борисоглібська, 2.
"Їх не пускають на конференцію, тривають сутички", - сказано в повідомленні.
Поліція Києва поки не надала жодних коментарів з цього приводу.
Раніше повідомлялося, що в середу, 1 березня, активісти Національного корпусу разом з ОО Зірка провели акцію протесту проти російських банків під стінами Національного банку України.
Нагадаємо, активісти "Національного корпусу" заблокували будівлю представництва росспівробітництва у Києві - кільканадцять осіб з самого ранку прийшли під будівлю на вулиці Борисоглібській, де їх вже чекали правоохоронці.
Незадовго після початку акції на Facebook-сторінці Росспівробітництва з'явилось повідомлення про те, що у Києві тотального диктанту не буде, щоправда із промовистою одруківкою. На згадку про себе активісти "Національного корпусу" обклеїли вивіску російського представництва стікерами із назвою своєї організації.
"Питання співдружності Росії та України не може обговорюватись без націоналістів, без учасників бойових дій. Ці преставництва хочуть легалізувати так звані "ЛНР" і "ДНР" такими шляхами. Я вважаю, що на території україни не можуть проводитись такі заходи", – пояснив член Національного корпусу "Азов" Назарій Кравченко.

"Галицький Форум"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10