79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

вівторок, 16 травня 2017 р.

СБУ заявила, що її участь в акції під будинком антикорупційного активіста – випадковість

До організації мітингу під будинком громадського активіста Віталія Шабуніна може бути причетна СБУ, мовиться в розслідуванні програми «Схеми»
У Службі безпеки України запевняють, що їхній співробітник, який брав участь в акції під будинком антикорупційного активіста Віталія Шабуніна 9 квітня, не розумів, куди їде. Про це повідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко.
Журналісти запитали про участь та роль СБУ у цій акції, на що представник служби підтвердив, що його підлеглий Роман Матковський дійсно був там присутнім, але за «збігом обставин».
«Працювали в екстреному режимі, і багато в чому винен він, те, що він не відпрацював – і не розумів, куди він їде. Але якби розумів, куди він їде, погодьтеся, він би не брав ні «Автомайдан» з собою, ні ветеранів 95-ки (95-ї бригади – ред.) для того, щоб вони йому допомагали. Такі речі так не робляться», – заявив Кононенко.
«Тобто це випадковість. Але за те, що він призвів до звинувачень служби, він понесе відповідне покарання службове», – сказав він.
Віктор Кононенко також заявив, що департамент захисту національної державності не працює стосовно Віталія Шабуніна чи інших українських громадських діячів. Зрештою він вибачився за те, що «змусили пана Шабуніна хвилюватися», але попросив і вибачень антикорупційного активіста перед керівництвом СБУ.
Напередодні під час прес-конференції на запитання журналіста програми «Схеми» щодо «систематичного переслідування тих людей, які незгодні з деякими діями влади», зокрема й про акцію 9 квітня, президент Порошенко закликав «поставитися до роботи Служби безпеки із розумінням» та зазначив, що «СБУ має надзвичайні завдання з огляду на гібридну війну проти України».
У квітні програма «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») повідомила, що на акцію протесту під будинком голови ГО «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна працівники Служби безпеки України виїжджали просто з-під будівлі відомства, діяли злагоджено з мітингувальниками, яких дочекались на метро «Славутич», і кортежем поїхали до будинку активіста, а відеозйомкою акції з дрона на місці подій керував безпосередньо працівник департаменту захисту національної державності СБУ Роман Матковський.

"Галицький форум"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10