79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

четвер, 8 червня 2017 р.

CNN: США розберуться з російськими хакерами, що зламали Катар

США направили команду слідчих у Доху, щоб допомогти катарському уряду розслідувати ймовірний інцидент хакерсього зламу. Представники ФБР, які допомагають владі Катару розслідувати інцидент з появою в державному інформагентстві країни фейкового матеріалу, який призвів до дипломатичного конфлікту в регіоні, підозрюють втручання російських хакерів. Про це інформує CNN із посиланням на джерела в адміністрації, нагололили в TSN.ua.
Саме фальшивий репортаж призвів кризи серед найближчих союзників у Перській затоці. ФБР надіслало команду слідчих у Доху, щоб допомогти катарському уряду розслідувати ймовірний інцидент хакерсього зламу, уточнюється в публікації. Розвіддані, зібрані органами безпеки США, вказують на те, що за вторгненням стоять саме російські хакери, наголосили представники адміністрації США.
У Вашингтоні переконані, що метою Росії є поглиблення розбіжностей між США та їхніми союзниками. Водночас, у ситуації з Катаром не уточнюється, чи йдеться про причетність спецслужб Росії до кібероперації.
ФБР і ЦРУ поки ухиляються від коментарів. Речник посольства Катару в Вашингтоні заявив, що розслідування триває, і його результати будуть оголошені ближчим часом.
У понеділок, 5 червня, спочатку п'ять арабських країн оголосили про припинення дипломатичних відносин із Катаром. Ними стали Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Бахрейн та Лівія. Трохи пізніше цього ж дня до них приєдналися Ємен, Мальдівські острови та острівна держава Маврикій. Причиною розриву відносин країни називали питання безпеки. Так, Катар підтримує терористичні групування, які загрожують іншим країнам і з якими бореться коаліція держав під керівництвом США.
Уряди ОАЕ та Єгипту зазначили, що розрив відносин пов'язаний із "поширенням Катаром ідеології угруповань "Аль-Каїда" і "Ісламська держава", підтримкою терактів на Синаї, втручанням Катару у внутрішні справи Єгипту та країн регіону, що ставить під загрозу національну безпеку арабських країн і сіє розкол в арабському суспільстві".
Своєю чергою, Бахрейн відкликав усіх співробітників свого посольства з Катару, зазначивши, що країна хоче порушити стабільність і безпеку Королівства Бахрейн, а також втручається у внутрішні справи, підбурює ЗМІ, підтримує тероризм і угруповання, пов'язані з Іраном, для поширення хаосу у Бахрейні.
Катар звинувачують у затісних стосунках з Іраном та низкою екстремістських угруповань
Одразу сім держав розірвали дипломатичні та торговельні відносини з Катаром. Зробили це Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія, Бахрейн та Лівія. Громадяни крихітної країни вже відчули це на собі - магазини стрімко порожніють.
Саудівська Аравія також припинила відносини з Катаром з міркувань безпеки. Країна вирішила закрити повітряні, морські і наземні прикордонні термінали, а також заборонити транзит, авіасполучення і використання територіальних вод королівства Катаром.
Наступного дня, 6 червня, після таких кардинальних рішень арабських країн уряд Філіппін  тимчасово заборонив своїм громадянам їздити до Катару. І це є серйозною мірою, адже на Близькому Сході хатніми робітниками, будівельниками, інженерами та медсестрами працюють понад 2 млн філіппінців, зокрема, в Катарі – 250 тисяч осіб. 

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10

АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ