79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

вівторок, 20 червня 2017 р.

Києву знову пообіцяли повернути гарячу воду, але киянам віриться з трудом

Як з'ясували "Українські незалежні новини", борг Києва за тепло, опалення та гарячу воду становить 3,8 млрд грн. Про це, зокрема,  на своїй сторінці у Facebook повідомляє ПАТ “Київенерго”.
При цьому у Київенерго уточнили, що найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду мають населення - 1,6 млрд грн та ЖЕО – 798,4 млн грн.
"Велика заборгованість за опалення та гарячу воду також у держбюджету. На 1 червня заборгованість організацій, які фінансуються з держбюджету, становила 82,1 млн грн, а борг держбюджету з компенсації пільг та субсидій – 1,1 млрд грн",- додали в Київенерго.
При цьому, за їх даними, борг населення за опалення становить 1,1 млрд грн, за гарячу воду – 495,3 млн грн.
"Критична ситуація з розрахунками зберігається у Деснянському та Святошинському районах столиці", - уточнили в "Київенерго".
Водночас, слід відзначити, що переважна кількість міських домогосподарств наразі позбавлені гарячого водопостачання, власне, через борги ПАТ “Київенерго” перед газопостачальними організаціями.
Разом із тим, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розраховує, що найближчим часом буде відновлено газопостачання київської ТЕЦ-6, що дасть можливість пустити гаряче водопостачання у столиці. Про це він сказав під час селекторної наради з питань опалювального сезону за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана вчора, 19 червня.
"На доручення віце-прем’єра Володимира Кістіона міністерство (енергетики — ред.) провело засідання і дало протокольне доручення "Укртрансгазу" під’єднати до тиску ТЕЦ-6, але протягом 5 діб це питання так і не вирішилося, без пояснень чому", - сказав міністр.
Пан Насалик, у зв’язку з цим, попросив Прем’єр-міністра дати відповідне протокольне доручення "Укртрансгазу" для підключення київської ТЕЦ-6, аби було відновлено гаряче водопостачання.
Як повідомляв УНН, міський голова Києва Віталій Кличко принагідно звернувся до уряду з проханням доручити “Нафтогазу” відновити енергопостачання столичної ТЕЦ-6.
Слід відзначити, що Україна має накопичити у підземних сховищах газу (ПСГ) 17 млрд куб. м палива до 1 жовтня 2017 року, наголосив також міністр Насалик під час селекторної наради.
“Газу на сьогодні у сховищах знаходиться 10,8 млрд куб.м, передбачено планом 17 млрд куб. м на 1 жовтня 2017 року”, — сказав він.
Проте, за словами міністра, на даний час НАК “Нафтогаз України” не надав план заповнення газом підземних сховищ "блакитного палива".
Таким чином, виходить, у більшості бід винні газопостачальні організації, на які скаржився міністр Володимиру Гройсману. Складається враження, що НАК “Нафтогаз України” та її підшефні структури, після винесення попереднього рішення Стокгольмським арбітражним судом у суперечці з "Газпромом", увімкнули реальний саботаж урядових рішень. Виглядає, ніби вище керівництво НАК “Нафтогаз України”, вбачаючи свою ймовірно близьку та скандальну відставку, йде на відкритий конфлікт з Урядом, аби встигнути вивести бюджетні та обігові кошти через схеми, існування яких де-факто припинив Стокгольмський арбітраж.
Будемо сподіватися, що відкриті слухання за "газовими" домовленостями, ініційовані Президентом Порошенком, з рештою дадуть певні відповіді на те, не стільки хто і як за газ стільки років переплачував, а хто скільки неоподатковано заробив на експорті та розкраданні українського газу, поки країна чубилася за "російський" чи "туркменський".

"Галицький ФОРУМ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10

АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ