79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Польща заявила про можливу причетність Росії до кібератаки проти України

Міноборони країни-сусідки вважає, що ця кібератака може вплинути і на їхню кібербезпеку.
Глава польського Міноборони Антоній Мацеревич заявив про можливу причетність Росії до останньої кібератаці в Україні та Європі. Про це повідомляє Wpolityce.pl.
Він також вважає, що кібератака проти України може вплинути на кібербезпеку Польщі та її оборонні можливості.
За словами міністра, відповідальність за кібератаки в Україні покладають на Росію і цю версію потрібно взяти до уваги.
"Це - серйозна атака, яка має схожі характерні ознаки тієї, що сталася місяць тому. Зараз вона сконцентрувалася на одній країні - Україні, хоча і вразила майже всю західну Європу і деякі інші країни, інститути та організації, пов'язані з Україною", - сказав Мацеревич.
Як повідомлялось, компанія Microsoft підтвердила інформацію про те, що масові кібератаки проти України спричинила програма для звітності та документообігу M.E.doc.
Нагадаємо, 28 червня у США розпочали розслідування масштабної атаки вірусу-здирника Petya.
Зазначимо, 27 червня в Україні сталася масштабна хакерська атака, внаслідок якої невідомим вірусом уражено українські банки, державні та комерційні підприємства. За даними СБУ, переважна більшість інфікувань операційних систем відбувалася через відкриття шкідливих додатків (документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних та державних структур. Кіберполіція та Служба безпеки надали рекомендації щодо захисту від вірусу. Крім того, у низці країн Європи та Азії, а також у Росії теж заявили про втручання хакерів.

"Галицький ФОРУМ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10

АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ