79017, Львів, вул. Левицького, 95 konsrus@lviv.farlep.net +38 (032) 275-05-77, +38-067-672-85-58 konsruslviv

четвер, 24 грудня 2015 р.

Нардеп Пашинський та міністр Петренко "погоріли" на "ласощах"

Кільком народним депутатам з "Народного фронту", а також очільнику Мін`юсту інкримінується незаконне заволодіння майном з використанням службового становища. Національне антикорупційне бюро України повідомляє про початок розслідування кримінального провадження, фігурантами якого є кілька народних депутатів та міністр юстиції, повідомляє видання "UA1".
Згідно з листом НАБУ від 11 грудня 2015 року, який було адресовано голові спостережної ради ТДВ "ЖЛ" Ігорю Бойку, в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.15 (Замах на злочин) та ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, вчинене службовою особою з використанням службового становища) Кримінального кодексу України.
Серед фігурантів справи – народні депутати Сергій Пашинський, Тетяна Чорновол, Павло Дзюблик, Вадим Кривенко (всі є членами "Народного фронту"), а також міністр юстиції Павло Петренко.
Крім того, до відповідальності може бути притягнуто директора департаменту державної реєстрації Мін’юсту Сергія Бенедисюка, начальника головного територіального управління юстиції в Житомирській області Олега Горая та держреєстратора Житомирського міського управління юстиції В’ячеслава Лоханчука.
Нацбюро має також запитання до незаконно призначеного директора ЗАТ "Житомирські Ласощі" Олександра Рогаля та колишнього акціонера ЗАТ "Житомирські Ласощі" Юрія Лещинського.
Усім вказаним особам загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.
Нагадаємо, житомирська кондитерська фабрика "ЖЛ", вже кілька тижнів зазнає рейдерських атак, ініціатором та замовником яких керівництво підприємства називає народного депутата Сергія Пашинського.
Заручившись підтримкою міністра юстиції Павла Петренка, Пашинський розпочав реалізацію схеми рейдерського захоплення "ЖЛ". Підприємство було незаконно виключено з Державного реєстру юридичних осіб, що стало причиною блокування його роботи.
Співробітники ТДВ "ЖЛ" оголосили страйк та вже кілька тижнів намагаються відстояти свої права, зокрема, шляхом пікетування Мін`юсту.

"ГФ"

0 comments:

Дописати коментар

РЕЙТИНГ ТОП-10

АРХІВ ПУБЛІКАЦІЙ